JAK NA DOKONALOU (NEJEN) HORKOU ČOKOLÁDU
Zahřát mléko a rozpustit, to je základ. Co když si ale s přípravou pohrajeme? 4 tipy jak na dokonalou, nejen horkou čokoládu!
Nápoj Xocolatl v doslovném překladu kyselá voda a dalo vzniknout multikulturním názvu čokoláda. Nadrcené kakaové boby, voda a koření – to je pravý nápoj Xocolatl. Byl tekutým zlatem Inků, Mayů i Aztéků, vždyť kakaové boby samotné se používaly jako platidlo. Zotter vdechuje nový život počátkům čokoládové kultury a tvoří inovativní varianty čokolád na pití v podobě tabulek. V horkém mléce či jeho rostlinných alternativách se krásně rozpouštějí a mají mnoho druhů i barev. Čokoládový nápoj lze je připravit i na ledu jako chladný osvěžení ideální v teplých letních dnech.
Pojďme na to:
Míchaná
Smíchejte tabulku čokolády na pití s 0,2 nebo 0,3 l horkého mléka. Smícháme tyčovým, nebo stolním mixérem, nebo ručně metličkou. Horká čokoláda na pití je připravena!
Krémová směs
200 ml mléka přivedeme k varu v malém kastrůlku, přidáme Tabulku horké čokolády a mícháme tyčovým mixérem, nebo ruční metličkou. Po rozpuštění vše krátce povaříme a podáváme!
Šlehaná
Podle chuti zahřejte 0,2 nebo 0,3 l mléka a napěňte jej. Vložíme Tabulku čokolády na pití a necháme 1-2 minuty rozpouštět v mléce a směs opět našleháme. Necháme nápoj odpočívat další 1–2 minuty, aby se mohly rozvinout příchutě. Vyšleháme a můžeme podávat!
Studený, čokoládový nápoj na ledu
Mícháním připravíme čokoládu na pití, necháme vychladnout a podávejte s kostkami, nebo drceným ledem.
TEĎ UŽ SI JEN VYBRAT Z NABÍDKY NAŠICH HORKÝCH ČOKLÁD (zde)
Dobrou chuť.