Čokoláda je obdivuhodná surovina, a proto práce s ní není vždy procházka růžovým sadem. Pokud ji pouze zahřejeme a použijeme, čokoláda tzv. vykvete a příliš krásy neudělá. Pokud se chceme vyhnout matné čokoládě s bílým povlakem, je potřeba čokoládu tzv. temperovat. Pakliže je Vaším cílem čistě čokoládová poleva, nebo domácí čokoláda, přečtěte si 4 postupy jak na to v našem článku.
Dnes si popíšeme 5ti minutový recept na čokoládovou polevu se smetanou. Nezapomeňme, že základem úspěchu a chuti je pouze kvalitní čokoláda.
RECEPT:
200g čokolády - peciček - tyčinek - zlomků - případně nasekané čokolády na co nejmenší kousky
240g smetany (min 30%).
Připravenou čokoládu přelejeme smetanou. Na mírném plameni, za stálého. míchání necháme přejít varem a následně necháme cca 10 min odležet. Promícháme a dle preferencí přidáme sladidlo, koření či oříšky.
TIP! Vyzkoušejte přidat pravou vanilku, špetku skořice, chilli nebo badyán.
Dobrou chuť!