Vegan Bez bílého cukru/lowcarb

Menakao tmavá 100% Madagaskar Sambirano s nibsy

  • 1 z 4
Ohromující chuť 100% bean-to-bar čokoláda vyrobena na Madagaskaru z madagaskarských bobů. Omnamná ovocná vůně se naplno rozvine při rozpuštění v ústech a zcela pohltí chuťové pohárky. Křupavost nibsů dodává rustikální nádech a nádherně spolupracuje se silnou ovocností madagaskarského kakaa. Bez umělých látek, aromat a GMO. Bez lepku.

vegan-nostro-150x150


  • Momentálně nedostupné
249 Kč
Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.075 kg
Původ bobů: Madagaskar Sambirano
 
Menakao tmavá tabulka 100% Madagaskar Sambirano S KOUSKY KAKAOVÝCH BOBŮ - NIBSY, 75g
 
Silná a intenzivní ovocná vůně ohromí již po rozbalení a dále se rozvíjí při rozpouštění tabulky. Počáteční citrusový dojem, pražené podtóny v kombinaci s ovocem může připomínat filtrovanou kávu. 100% Bean-to-bar čokoláda z madagaskarských kakaových bobů a ničeho jiného. Je plná silných příchutí výběrových kakaových bobů Madagaskaru. 
Tajemstvím chutí madagaskarských kakaových bobů je právě řeka Sambirano, která protéká napříč celým Madagaskarem – od nejvyšší hory Maromokotro (2 876 m n. m.) až do Indického oceánu. Cestu jí lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka pravidelnými záplavami zúrodňuje široká údolí a předává půdě bohatství živin. Čokolády z madagaskarských kakaových bobů jsou bohaté na výrazně ovocné, zejména citrusové chuťové tóny, mají přirozenou sladkost a červenou barvu.
"Mena“ znamená v místním jazyce malgašštině "červená“. Je to barva lásky a na Madagaskaru také barva půdy prosycené naplavenými minerály řeky Sambirano. Červené tóny mají i kakaové boby a úchvatné červené jsou i čokolády Menakao, vyráběné od roku 2006 přímo na ostrově Madagaskar. Více o čokoládovně Menakao zde..
 
Obraz tabulky odpovídá portrétu muže z kmene Bezanozano. Lidé Bezanozano žijí především na středovýchodním pobřeží Madagaskaru. Bezanozano žili v menších klanech a zakládaly své opevněné vesnice na hřebenech hor. Jejich "specializace" byla přeprava zboží mezi hlavním městem a východním pobřežím Madagaskaru. Přepravované boží nosili na zádech.
Složení: kakaové boby, kousky kakaových bobů. Může obsahovat stopy ořechů a mléka
Nutriční hodnoty (100 g): Energetická hodnota 2661,72 kJ (635,72); Tuky 51,02 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 11,72; Sacharidy 30,54 z toho: cukry 0g; Bílkoviny 13,6g; Sůl 0,12g
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

menakao

MENAKAO Madagaskar Chocolate

"Mena“ znamená v místním jazyce malgašštině "červená“. Je to barva lásky a na Madagaskaru také barva půdy prosycené naplavenými minerály řeky Sambirano. Červené tóny mají i kakaové boby a úchvatné červené jsou i čokolády Menakao.

Je to pět generací, co se indická rodina Madam Cassas Chenaï usadila na Madagaskaru. Svoji podnikatelskou činnost zahájila prodejem pohlednic, textilu, a nakonec koření určeného na export. Postupem času se rodina rozrostla a mnoho členů rodiny se odtrhlo a založilo si vlastní firmu. Jedním z nich byl i Shahin Cassam Chenai – zakladatel a hlavní čokolatiér madagaskarské čokoládovny Menakao. Vyučil se přímo od mistra v oboru Francoise Praluse a vytváří čokolády z výjimečných madagaskarských bobů, plné chutí i emocí.

V roce 216 byli madagaskarské kakaové boby oceněny označením „Fine cocoa“, neboli „jemné kakao“ od International Cocoa Organization. Čokolády z těchto madagaskarských bobů jsou celosvětově vysoce ceněny pro své květinové tóny, kyselost a mírnou svíravost v závěru. Jedná se o prvotřídní surovinu s pestrou chuťovou paletou.

Základem pro výjimečné chutě tvoří kakaové boby od nejlepších pěstitelů údolí Sambirano oblasti Ambja. Tajemstvím chutí madagaskarských kakaových bobů je právě řeka Sambirano. Protéká napříč celým Madagaskarem – od nejvyšší hory Maromokotro (2 876 m n. m.) až do Indického oceánu. Cestu jí lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka pravidelnými záplavami zúrodňuje široká údolí a předává půdě bohatství živin. Údolí Sambirano má i své vlastní specifické mikroklima – slunečné, jako na západu Madagaskaru a současně deštivé, typické pro jeho východ. Čokolády z madagaskarských kakaových bobů jsou bohaté na výrazně ovocné, zejména citrusové chuťové tóny.

Všechny receptury čokolád jsou vyvíjeny s upřednostňováním místních madagaskarských produktů. Za kvalitou surovin i kvalitou kakaových bobů stojí i budování pevných vztahů Menakao s pěstiteli kakaa a dodavateli. Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z kakaovníků pěstovaných bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

V MENAKAO pečlivě kontrolují každý krok od sklizně vyzrálých kakaových lusků po výslednou tabulku. Relativně malé množství produkované na Madagaskaru dává pěstitelům prostor pro fermentační proces dlouhý 5 až 6 dnů, dle prastarých technik a metod předků.  Kakaové boby jsou sušeny na slunci na dřevěných podnosech, které jsou během noci a v období dešťů schovány v kůlnách, aby se zabránilo nežádoucímu vlhnutí. Klíčovým krokem je pražení na plynovém „hořáku“, který je šetrný k bobům, a díky kterému boby rozvíjejí všechny své vůně.

Shaheen Cassam Chenai poskytuje svým zaměstnancům evropské podmínky práce, což je v chudobou zmítajícím Madagaskaru učiněné sci-fi. Menakao je proto mnohem více, než jen neskutečně lahodná čokoláda – přináší chuť s emocí!

„Za každou – madagaskarskou čokoládou Menakao stojí ženy a muži z Madagaskaru.“

Ilustrace obalů jsou zvýrazněním tváří různých etnických skupin žijících na Madagaskaru a jsou snad genovou záležitostí „pohlednicového buisness“ rodiny. Etniky Tanala, Betsimisaraka, Mahafaly, Antanosy, Bara nebo Merina, jsou všechny vyobrazené v jejich tradiční pokrývce hlavy a oblečení. Jde o poctu výjimečné zemi s mnoha domorodými kulturami, které tvoří madagaskarské bohatství. Jedná se i o jakýsi odkaz zakladatele Shahina Cassama Chenaie, který připomíná první rodinné aktivity na počátku 19. století.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Dovoz: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno